Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

LABELS

Bij labels is de tendens naar kleinere oplages sterk merkbaar. Traditioneel stansen schiet dan vaak tekort.

LABELS

Bij labels is de tendens naar kleinere oplages sterk merkbaar. Traditioneel stansen schiet dan vaak tekort.

SEI laser - Labeling

Laser stansen biedt hiervoor de gewenste oplossing. Doordat de labels met behulp van galvo lasers worden uitgesneden, kan zonder wachttijd worden overgeschakeld naar een andere vorm.

Vooral in combinatie met digitaal printen biedt het laser stansen van etiketten een zeer groot voordeel. Nadat de etiketten zijn geprint, kunnen deze direct verder worden verwerkt.

Niet alleen het stansen met laser, maar ook het aanbrengen van een vernislaag met flexodruk, lamineren, slitten en opwikkelen kan in één doorgang worden gedaan. Door het aanbrengen van een QR-code tijdens het printen, kan er zeer snel worden overgeschakeld naar de volgende opdracht. Indien gewenst kan er zelfs een semi-rotatieve stansunit worden geïntegreerd om PVC-houdende materialen ook te kunnen stansen op één machine.  

Dus geen investering meer in stansmessen, geen opslag van stansmessen en geen wachttijd totdat de stansmessen zijn gemaakt. En optimale flexibiliteit, gecombineerd met de hoogst mogelijke kwaliteit.


  • Richard Rensen - The Label Collective Group

    Richard Rensen - The Label Collective Group

    Vanwege de snelheid van leveren is een betrouwbaar en flexibel machinepark van groot belang. 

    Het is dan ook om die reden dat ik heb geïnvesteerd in de SEI Labelmaster met dubbele lasermodule met in totaal 4 lasers. Doordat wij geen stansmessen nodig hebben en geen omsteltijd, kunnen wij bovendien dezelfde dag nog leveren.