Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

PAPIER

Door de kleine laserstraal kunnen zeer fijne details worden aangebracht in papier.  

PAPIER

Door de kleine laserstraal kunnen zeer fijne details worden aangebracht in papier.  

SEI laser - papier lasergesneden

Laser snijden van papier is een contactloos proces is waarbij door de kleine laserstraal in onze machines fantastische details kunnen worden aangebracht. Door de galvo techniek kan de laserstraal razendsnel worden verplaatst.

Om te voorkomen dat de randen van het papier verkleuren zijn een paar voorwaarden zeer belangrijk:

  • Zeer kleine diameter van de laserstraal
  • Hoog laservermogen
  • Juiste focussering op het oppervlak
  • Snelle verplaatsing van de laserstraal

Door een juiste combinatie van deze factoren kan er snel worden gesneden en hoeft er maar heel weinig materiaal te worden verwijderd. Hierdoor wordt het verkleuren van de randen van het papier in de meeste gevallen voorkomen.

Toepassingen van papier zijn onder andere wenskaarten, flyers, uitnodigingen, visite kaartjes, marketing materialen, vouwkartonnage, verpakkingen, decoraties, papierarchitectuur, knipkunst, etc.

Voor het laserstansen van papier bieden wij een groot aantal Galvo laser systemen, variërend van systemen waar het papier wordt ingelegd, tot systemen met draaitafel. Of zelfs met een transportsysteem, waarbij het stansen en rillen gebeurt tijdens het transport van het papier.

Voor kleinere aantallen zijn ook de X/Y laser systemen geschikt, maar deze bieden niet de voordelen van de hoge snelheid van de Galvo laser systemen.

Meer weten?

Klik hier