Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

FLEXIBLE PACKAGING

Laserstansen en laserscoren van flexibele verpakkingen: maximale flexibiliteit

FLEXIBLE PACKAGING

Laserstansen en laserscoren van flexibele verpakkingen: maximale flexibiliteit

SEI laser - Flexible packaging

Flexibele verpakking speelt een strategische rol in vele sectoren, waaronder de voedingsmiddelen industrie, diervoeding, etc. en wordt gebruikt als een herkenbaar element om zich te onderscheiden van andere aanbieders.  

Een flexibele verpakking is een perfect medium om een product te promoten, waarbij het een fundamentele rol speelt in de marketing en communicatie strategie. Verpakkingen worden steeds effectiever en bijvoorbeeld voorzien van een easy opening door middel van laserscoren, waardoor de verpakking eenvoudig en netjes is te openen, wat de identiteit van het merk ten goede komt.

Doordat er steeds meer flexibele verpakkingen worden toegepast met een papieren buitenkant, is het een must om deze te voorzien van een venster, zodat de consument kan zien wat hij koopt. Dit kan een standaard vorm zijn, maar de attentiewaarde wordt aanzienlijk verhoogd met een venster dat aansluit bij het product, zoals bij deze vensterverpakking voor salade.

                                                              SEI laser - Flexible packaging - salade   

De kans dat hierdoor deze verpakking wordt gekozen door de consument wordt aanzienlijk verhoogd.

Maar hoe kan ik zo'n complexe vorm stansen in mijn verpakkingsfilm?

Laserstansen is hierbij de oplossing! Door het gebruik van laser kan elke vorm worden gestanst, zonder dat er een stansmes nodig is. Aanpassingen maken aan de vorm? Wisselen naar de volgende job? Doordat sprake is van een digitaal procedé, kan dit zonder moeite en zonder tijdsverlies worden gerealiseerd! 

Maar laserstansen is toch te langzaam voor het stansen van flexibele verpakkingen?

Bij (semi) rotatief stansen maakt de vorm niet uit voor de snelheid. Bij laserstansen moet elk contour worden gevolgd door de laser. Dus hoe meer vormen en hoe complexer deze zijn, des te meer tijd nodig is, waardoor het proces langzamer verloopt. Dit is op te lossen door het toepassen van meerdere lasers. En door gebruik te maken van galvo lasers met een hoge dynamiek en zeer kleine laserspot, waardoor de laserstraal razendsnel kan worden verplaatst. In web direction kunnen we daarom een snelheid van 500 meter/minuut halen. En cross web een snelheid tot 400 meter/minuut. En doordat er geen omsteltijd is, kan er zeer efficiënt worden geproduceerd!

Wordt de barrièrelaag van mijn film niet ingesneden bij het aanbrengen van een easy opening verzwakking in de toplaag?

SEI Laser ontwikkelt en produceert alle componenten van de lasersystemen in eigen huis. Dus zowel de mechanica, elektronica, de optiek en de firmware. Hierdoor is er zeer veel kennis aanwezig en kunnen alle aspecten van het systeem optimaal worden afgestemd op de toepassing. Hierdoor zijn wij in staat om met behulp van laserscoren alleen de toplaag in te snijden, zonder dat de barrièrelaag wordt aangetast.

Kan een SEI Laser worden ingezet voor verpakkingen onder gemodificeerde atmosfeer (MAP)?

Doordat de SEI lasers zeer nauwkeurig zijn aan te sturen, kunnen deze uitstekend worden ingezet voor het aanbrengen van de juiste hoeveelheid en grootte van de benodigde perforaties voor verpakkingen onder gemodificeerde atmosfeer (MAP) om hiermee de houdbaarheid van het verpakte product te vergroten..

Ook voor het aanbrengen van microperforatie is een SEI laser de juiste oplossing. Het oppervlak waar de microperforatie moet worden aangebracht kan geheel naar wens worden bepaald. Maar ook de grootte van de gaatjes kan zeer nauwkeurig worden ingesteld.    

Onze laser systemen kunnen off-line worden geplaatst, maar worden in de meeste gevallen ingebouwd in de slitter-rewinder, de lamineermachine of de flexopers. De toepassing bepaalt waar de laser het beste kan worden ingezet in het productieproces. De laser systemen kunnen zowel voor web direction als cross web worden ingezet. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor uw verpakkingsfolie vrijwel onbeperkt.

Voor het bewerken van verpakkingsfolie met laser bieden wij een aantal specifiek voor deze toepassing ontwikkelde systemen, alleen gebaseerd op de galvo lasertechniek.  Als producent van flexibele verpakkingen kunt u niet zonder de toegevoegde waarde van onze SEI lasersystemen.

Brochure aanvragen?

Klik hier