Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

TEXTIEL - DENIM EN FASHION

Lasersnijden en markeren van denim en textiel, snel en efficient personaliseren 

TEXTIEL - DENIM EN FASHION

Lasersnijden en markeren van denim en textiel, snel en efficient personaliseren 

SEI Laser - fashion textiel

Textile Line is een reeks digitale lasermachines ontwikkeld voor het verwerken en afwerken van textiel, die een maximale productiviteit en kwaliteit garandeert. Het is een winnend alternatief voor de traditionele methoden van verkleuren, schuren, decoreren, markeren, graveren en snijden van jeans, stoffen kledingstukken en stoffen op rollen.

Textile Line is het resultaat van de ervaring en professionele vaardigheden van de R&D afdeling van SEI Laser. De high-tech lasersystemen maken gebruik van de eigen ICARO TEXTILE software, een krachtig hulpmiddel, dat gebaseerd is op een algoritme en op maat gemaakte functies voor textielbewerking en -afwerking. De interface van ICARO TEXTILE is uiterst intuïtief, gebruiksvriendelijk en verkort de insteltijden drastisch.

Bij interieurdecoratie kan de laser worden gebruikt voor het lasermarkeren van zeer fraaie patronen in diverse textielen. Hiermee kunnen unieke stoffen worden gemaakt voor het bekleden van meubels of het maken van gordijnen. Maar ook voor wandbekleding zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Uiteraard is het ook mogelijk om het lasermarkeren te combineren met lasersnijden, waardoor het textiel direct gereed is voor verdere verwerking

Bij fashion toepassingen wordt de laser ingezet voor het snijden en bewerken van stoffen om kleding van te maken, zoals een perforatie patroon bij sportkleding. Maar ook worden steeds meer jeans spijkerbroeken door middel van laserwash of lightwash voorzien van een stonewash effect, waarbij de mate van verkleuring, veroudering en de grootte en positie van gaten perfect kan worden bepaald. En bovendien zeer milieuvriendelijk, doordat bij het toepassen van laser miljoenen m3 water en chemische toevoegingen kan worden bespaard! 

Maar ook andere stoffen zoals fleece, katoen, vilt, zijde, linnen, kant, polyester, softshell, alcantara, neopreen en vele andere moderne stoffen kunnen perfect met laser worden gesneden of gemarkeerd. 

Ook voor het lasersnijden van textiel voor reclame en signage doeleinden zijn de SEI Lasersystemen uitermate geschikt, zoals voor het maken van vlaggen, beachflags, sportkleding, etc. Kijk voor de mogelijkheden van onze SEI lasersystemen voor deze toepassing bij Visual Communications.

Meer informatie?

Klik hier