Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

SEI X-WAVE CONVEYOR

Het snelste professionele lasersysteem voor het snijden van rollen organische en technische stof: hoge snelheid, hoge precisie en hoge kwaliteit prestaties

SEI X-WAVE CONVEYOR

Het snelste professionele lasersysteem voor het snijden van rollen organische en technische stof: hoge snelheid, hoge precisie en hoge kwaliteit prestaties

De SEI X-WAVE is een CO2 laser systeem voor snijden en markeren tot 1.600 mm breed (1800 op aanvraag).


Voor het razendsnel snijden van textiel vanaf de rol heeft SEI een systeem ontwikkeld met alle voordelen van een plotter, maar dat zich in veel gevallen kan meten aan de snelheden van een galvo systeem. Dat betekent een uiterst kleine spot, haakse snede, groot werkbereik en axiale assist air. 


Deze hoge snelheid wordt bereikt door het gebruik van lineaire magneetmotoren en twee carbon bruggen. Doordat de bruggen zeer licht zijn, wordt een acceleratie tot maar liefst 6G gehaald en een snelheid tot 4.000 mm/sec.! De lineaire magneetmotoren zorgen voor een contactloze aandrijving, waardoor er geen vibraties optreden, zoals bij andere vormen van aandrijving wel het geval kan zijn.

Dit resulteert niet alleen in een zeer hoge snelheid, maar bovendien in een zeer hoge snijkwaliteit. Dit zorgt er voor dat de SEI X-Wave Conveyor laser zeer productief is.


De SEI X-Wave Conveyor kan worden uitgerust met diverse opties, waardoor hij nog veelzijdiger inzetbaar is:

  • Voor het snijden en registreren van bedrukte stoffen zijn er twee onafhankelijke vision-systemen beschikbaar: de lineaire scan camera en de paskruis camera gemonteerd op de lasersnijkop.
  • Unwinder voor het werken met textiel vanaf de rol.
  • Bundel stacker, een gepatenteerd systeem waarbij de uitgesneden delen worden opgepakt en op stapels worden gesorteerd.

De SEI X-Wave Conveyor kan statisch werken (start/stop) of dynamisch (snijden tijdens transport van het materiaal).


In combinatie met een feeder en stacker is de SEI X-Wave Conveyor ook uitermate geschikt om golfkarton platen zeer snel te kunnen snijden.


Net als alle andere SEI lasersystemen is de X-Wave Conveyor door SEI Laser ontworpen als hoogwaardig industrieel lasersysteem. Zowel de mechanica, elektronica, de optische delen en de software worden in eigen huis in Italië ontwikkeld en geproduceerd. Door uitsluitend gebruik te maken van de beste laserbronnen in de markt, ontstaat een lasersysteem dat garant staat voor vele jaren intensief gebruik in een productie omgeving.


Meer informatie?

Klik hier

Technische gegevens

Toepassing Snijden | Markeren
Beschikbare modellen SEI X-Wave Conveyor 1300 - 1600 - 1800
Werkgebied 1.600 x 1.600 mm (1800 op aanvraag)
Laservermogen 150 tot 500 Watt
Laserbron CO2 "sealed off" laser
Max. acceleratie Vector: 60 m/s² (6G) / Raster 80 m/s² (8G) (X-as)
Max. snijsnelheid 4.000 mm/sec
Opties Diverse lenzen, CCD camera, dubbele werktafel voor snel wisselen van materiaal, transportband voor doorvoer van materiaal