Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

SEI X-TYPE CONVEYOR 1600

CO2 laser systeem voor snijden en markeren tot 1.600 mm breed. Uitgerust met lineaire magneetmotoren, carbon bruggen en transportband.

SEI X-TYPE CONVEYOR 1600

CO2 laser systeem voor snijden en markeren tot 1.600 mm breed. Uitgerust met lineaire magneetmotoren, carbon bruggen en transportband.

De SEI X-Type Conveyor 1600 is een CO2 laser systeem voor snijden en markeren tot 1.600 mm breed.


Voor het razendsnel snijden van textiel vanaf de rol heeft SEI een systeem ontwikkeld met alle voordelen van een plotter, maar dat zich in veel gevallen kan meten aan de snelheden van een galvo systeem. Dat betekent een uiterst kleine spot, haakse snede, groot werkbereik en axiale assist air. 


Deze hoge snelheid wordt bereikt door het gebruik van lineaire magneetmotoren en twee carbon bruggen. Doordat de bruggen zeer licht zijn, wordt een acceleratie tot maar liefst 6G gehaald en een snelheid tot 4.000 mm/sec.! De lineaire magneetmotoren zorgen voor een contactloze aandrijving, waardoor er geen vibraties optreden, zoals bij andere vormen van aandrijving wel het geval kan zijn.

Dit resulteert niet alleen in een zeer hoge snelheid, maar bovendien in een zeer hoge snijkwaliteit. Dit zorgt er voor dat de SEI X-Type Conveyor 1600 laser zeer productief is.


De SEI X-Type Conveyor 1600 kan worden uitgerust met diverse opties, waardoor hij nog veelzijdiger inzetbaar is:

  • Voor het snijden en registreren van bedrukte stoffen zijn er twee onafhankelijke vision-systemen beschikbaar: de lineaire scan camera en de matrix camera gemonteerd op de lasersnijkop.
  • Unwinder voor het werken met textiel vanaf de rol.
  • Bundel stacker, een gepatenteerd systeem waarbij de uitgesneden delen worden opgepakt en op stapels worden gesorteerd.

De SEI X-Type Conveyor kan statisch werken (start/stop) of dynamisch (snijden tijdens transport van het materiaal).


In combinatie met een feeder en stacker is de SEI X-Type Conveyor ook uitermate geschikt om golfkarton platen zeer snel te kunnen snijden.


Net als alle andere SEI lasersystemen is de X-Type Conveyor 1600 door SEI Laser ontworpen als hoogwaardig industrieel lasersysteem. Zowel de mechanica, elektronica, de optische delen en de software worden in eigen huis in Italië ontwikkeld en geproduceerd. Door uitsluitend gebruik te maken van de beste laserbronnen in de markt, ontstaat een lasersysteem dat garant staat voor vele jaren intensief gebruik in een productie omgeving.


Meer informatie?

Klik hier

Technische gegevens

Toepassing Snijden | Markeren
Beschikbare modellen SEI X-Type Conveyor 1600
Werkgebied 1.600 x 1600 mm
Laservermogen 150 tot 500 Watt
Laserbron CO2 "sealed off" laser
Max. acceleratie Vector: 60 m/s² (6G) / Raster 80 m/s² (8G) (X-as)
Max. snijsnelheid 4.000 mm/sec
Opties Diverse lenzen, CCD camera, dubbele werktafel voor snel wisselen van materiaal, transportband voor doorvoer van materiaal