Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

MDF


MDF


MDF

Lasersnijden van MDF met een CO2 laser wordt veel toegepast. Door de gelijkmatige samenstelling is MDF bijzonder goed met een laser te snijden. Door de kleine diameter van de laserstraal kunnen zelfs de kleinste details worden gesneden, dus strakke kanten en scherpe hoeken.  

MDF is een isotrope, geperste houtvezelplaat. Doordat MDF in alle richtingen even sterk is, wordt dit veel toegepast. Enkele voorbeelden zijn decoratiepanelen, maquettes, kunst speelgoed, interieurinrichting, winkelinrichting, etc.

Doordat bij het snijden van hout met een CO2 laser, en dus ook bij MDF, sprake is van een sublimatieproces zullen de randen verkleuren. Dit effect wordt regelmatig als een voordeel gezien, bijvoorbeeld bij toepassing voor decoratie doeleinden. Als dit voor het eindproduct niet gewenst is, dan kan er gekozen worden om de producten te schilderen of spuiten.

De SEI lasersystemen zijn leverbaar in verschillende afmetingen en met keuze uit diverse laservermogens en daardoor de perfecte keuze voor het met laser snijden van MDF.