Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

PAPIER

De laserstraal kan snel en flexibel zeer kleine details stansen in papier.  

PAPIER

De laserstraal kan snel en flexibel zeer kleine details stansen in papier.  

SEI laser - papier lasergesneden

Lasersnijden of laserstansen van papier is een contactloos proces is waarbij door de kleine laserstraal in onze machines fantastische details kunnen worden aangebracht. Door de galvo techniek kan de laserstraal razendsnel worden verplaatst. 

Doordat laserstansen een volledig digitaal proces is, zijn er geen stansmessen nodig en kan er snel gewisseld worden naar de volgende opdracht. Indien gewenst kan elk exemplaar uniek zijn.

Om te voorkomen dat de randen van het papier verkleuren zijn een paar voorwaarden zeer belangrijk:

  • Zeer kleine diameter van de laserstraal
  • Hoog laservermogen
  • Juiste focussering op het oppervlak
  • Snelle verplaatsing van de laserstraal

Door een juiste combinatie van deze factoren kan er snel worden gesneden en hoeft er maar heel weinig materiaal te worden verwijderd. Hierdoor wordt het verkleuren van de randen van het papier in de meeste gevallen voorkomen.

Toepassingen van papier zijn alle vormen van drukwerk, zoals wenskaarten, flyers, uitnodigingen, visitekaartjes, marketing materialen, vouwkarton, verpakkingen, decoraties, papierarchitectuur, knipkunst, etc.

Voor het laserstansen van papier bieden wij een groot aantal Galvo laser systemen, variërend van systemen waar het papier wordt ingelegd, tot systemen met draaitafel. Of zelfs met een transportsysteem, waarbij het stansen en rillen gebeurt tijdens het transport van het papier.

Voor kleinere aantallen zijn ook de X/Y laser systemen geschikt, maar deze bieden niet de voordelen van de hoge snelheid van de Galvo laser systemen.

Brochure aanvragen?

Klik hier

  • Joep Hoffmans - Yart Factory

    Joep Hoffmans - Yart Factory

    Yart Factory en Point to Paper werken voor drukkerijen in heel Europa. Om de kwaliteit te leveren die klanten vragen is het belangrijk dat de leverancier van de lasersystemen perfecte lasersystemen en optimale ondersteuning biedt. Aan die hoge eisen voldoet de combinatie SEI Laser en Tripa Converting Solutions.