Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

SEI PACKMAKER

Veelzijdige modulaire oplossing voor het in-line aanbrengen van microperforaties, macroperforaties, laser-scoring lijnen en vensters in flexibele verpakkingsfolie.

SEI PACKMAKER

Veelzijdige modulaire oplossing voor het in-line aanbrengen van microperforaties, macroperforaties, laser-scoring lijnen en vensters in flexibele verpakkingsfolie.

De SEI PackMaker is ontwikkeld voor het aanbrengen van microperforaties, macroperforaties, laserscoring (easy opening) en vensters in verpakkingsfolie voor flexible packaging met behulp van laser. Dit kan zowel in de looprichting van de folie (Web Direction) als in de dwarsrichting van de folie (CrossWeb).


Door de grote snelheid waarmee de laserstraal kan worden verplaatst, kunnen tijdens het bedrukken of lamineren van verpakkingsfolie perforatielijnen of scheurlijnen worden aangebracht. Door de precieze aansturing van het laservermogen kan exact worden bepaald hoe diep het laserstansen in de folie moet worden aangebracht, zonder aantasting van de barrière eigenschappen. Hierdoor is de SEI PackMaster ook in staat om nauwkeurig bepaalde verzwakkingen in de verpakkingsfolie aan te brengen, bijvoorbeeld om stoom te laten ontsnappen bij het opwarmen in een magnetron maar ook voor een MAP (modified atmosphere packaging).


De veelzijdige Packmacker is volledig modulair opgebouwd en kan worden uitgevoerd met maarliefst 8 individuele lasers die kunnen samenwerken of individuele bewerkingen kunnen uitvoeren. De lasers zijn ook later simpel toe te voegen en bieden zo een toekomstbestendige oplossing voor uw productielijn. . De lasers zijn voorzien van een galvo-kop met een maximaal bereik van 200x200mm. Voor micro perforatie met de kleinst mogelijke diameter (minimaal 40 micron afhankelijk van materiaal) biedt de Packmaker de mogelijkheid de scanhead uit te breiden met een extra focuslens. De speciale hole-run-mode die zo wordt verkregen bied perfect ronde gaten, ook met hogere baansnelheden.


De SEI PackMaker is een module die kan worden geïntegreerd in uw bestaande productielijn. Het gewenste eindproduct bepaalt de positie in de lijn. Hierbij is het mogelijk om de PackMaker te integreren in zowel de flexopers, de lamineerlijn als de slitter/rewinder. Doordat dit geen standaardproduct is, maar een module afgestemd op uw workflow, is elke situatie anders.


Afhankelijk van het ontwerp kan een snelheid worden behaald tot over 500 meter per minuut.


Wij horen dan ook graag hoe u wilt innoveren met uw flexibele verpakkingen en hoe onze laser oplossingen u hierbij kunnen helpen.


De SEI PackMaker is door SEI Laser ontworpen als hoogwaardig industrieel lasersysteem. Zowel de mechanica, elektronica, de optische delen en de software worden in eigen huis in Italië ontwikkeld en geproduceerd. Door uitsluitend gebruik te maken van de beste laserbronnen in de markt, ontstaat een lasersysteem dat garant staat voor vele jaren intensief gebruik in een productie omgeving.


Meer informatie?

Klik hier

Technische gegevens

Beschikbare modellen PackMaster OEM CW
Werkgebied Tot maximaal 1800 mm breed
Vermogen 150 Watt / 300 Watt / 500 Watt / 800 Watt - van 1 tot 3 lasers
Laserbron CO2 "sealed off" laser met galvo optiek
Optioneel Volledig op maat te maken met frame en aantal lasers.