Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

TEXTIEL

Lasersnijden van textiel is contactloos, razendsnel en biedt veel voordelen. 

TEXTIEL

Lasersnijden van textiel is contactloos, razendsnel en biedt veel voordelen. 

SEI Laser - technisch textiel

Het lasersnijden van textiel is onder te verdelen in 3 sectoren:

  • Technisch textiel
  • Interieurdecoratie
  • Fashion

Bij technisch textiel biedt het lasersnijden van textiel het voordeel dat er geen contact is met het materiaal. Dus geen messen die bot worden en er kan razendsnel worden gesneden. Bij kunststof textiel is bovendien in veel gevallen de snijrand gelijk versmolten, waardoor deze niet kan rafelen. De lasertechniek is dus de perfecte oplossing voor bijvoorbeeld het snijden van filterdoeken of ventilatiekanalen van textiel.

Bij interieurdecoratie kan de laser worden gebruikt voor het lasermarkeren van zeer fraaie patronen in diverse textielen. Hiermee kunnen unieke stoffen worden gemaakt voor het bekleden van meubels of het maken van gordijnen. Maar ook voor wandbekleding zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Uiteraard is het ook mogelijk om het lasermarkeren te combineren met lasersnijden, waardoor het textiel direct gereed is voor verdere verwerking

Bij fashion toepassingen wordt de laser ingezet voor het snijden en bewerken van stoffen om kleding van te maken, zoals een perforatie patroon bij sportkleding. Maar ook worden steeds meer jeans spijkerbroeken door middel van laserwash of lightwash voorzien van een stonewash effect, waarbij de mate van verkleuring, veroudering en de grootte en positie van gaten perfect kan worden bepaald. En bovendien zeer milieuvriendelijk, doordat bij het toepassen van laser miljoenen m3 water en chemische toevoegingen kan worden bespaard! 

Maar ook andere stoffen zoals fleece, katoen, vilt, zijde, linnen, kant, polyester, softshell, alcantara, neopreen en vele andere moderne stoffen kunnen perfect met laser worden gesneden of gemarkeerd. 

Ook voor het lasersnijden van textiel voor reclame en signage doeleinden zijn de SEI Lasersystemen uitermate geschikt, zoals voor het maken van vlaggen, beachflags, sportkleding, etc. Kijk voor de mogelijkheden van onze SEI lasersystemen voor deze toepassing bij Visual Communications.

Meer weten?

Klik hier