Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

GLAS

Glas kan 

GLAS

Glas kan 

SEI Laser - Glas - laser gemarkeerd

Glas kan door middel van een lasergraveermachine van SEI Laser heel precies worden gegraveerd. 

Door het glas met laser te bewerken wordt een mat effect verkregen met een hoog contrast, waardoor teksten uitermate scherp zijn. Maar ook logo's, ornamenten en zelfs foto's kunnen met grote precisie en snelheid worden aangebracht in het glas.

Doordat het markeren met laser volledig contactloos is, is de kans op breuk veel kleiner als bij graveren met een graveermachine. Ook hoeft het glas niet te worden vastgezet.  

In tegenstelling tot bij het zandstralen van glas is er geen sjabloon nodig, waardoor tijdrovende stappen worden uitgespaard, zoals het maken van sjablonen, verwijderen van folieresten, schoonmaken van de straalmachine, etc. Ook is het mogelijk om gradaties en verlopen aan te brengen, iets dat met zandstralen niet mogelijk is.

Met laser kan glas dus perfect worden gemarkeerd en gegraveerd. Het snijden van glas met een laser is in principe mogelijk en wordt ook wel toegepast bij het snijden van kwartsbuisjes van lampen en autospiegels. De kwaliteit van de snijrand is bij glas slecht, maar als de spiegel in een rubber wordt gemonteerd is dit geen belemmering. Het snijden van glasvezel (voor warmte en geluidsisolatie en voor glasvezelversterkte kunststoffen) wordt veel toegepast en biedt vele voordelen, zoals afgewerkte randen en geen slijtage aan de tools.

SEI Laser levert een groot aantal machines die bijzonder geschikt zijn voor het met laser graveren van glas en glasvezel, zowel gebaseerd op het plotter principe als op het galvo principe.

Uw materiaal testen?

Klik hier