Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

ACRYLAAT (PMMA)


ACRYLAAT (PMMA)


SEI Laser - acryl puzzle lasersnijden en lasergraveren

Lasersnijden van acrylaat wordt zeer veel toegepast, doordat de randen van het acrylaat na het snijden met laser glashelder zijn, en er daardoor geen nabewerking nodig is. In de meeste gevallen wordt hiervoor gegoten acrylaat gebruikt, doordat dit nagenoeg spanningsvrij is en een hogere optische helderheid heeft.

Platen tot een dikte van meer dan 30 mm kunnen snel, voordelig en flexibel met laser worden gesneden. Maar niet alleen lasersnijden is mogelijk. De CO2 laser maakt het ook mogelijk om het kunststof te graveren of te markeren. 

Acrylaat is daarom bijzonder geschikt voor het maken van lichtreclame, verlichting, borden, digitaal printen, letters, POS-displays, awards en vele andere toepassingen.

Door gebruik te maken van gegoten acrylaat en de speciale BLU (backlight unit) software die bij de SEI lasers geleverd kan worden, kunnen LED panelen worden gemaakt met een ongekend hoge en egale licht output en een laag stroomverbruik.

Veel voorkomend merknamen van acrylaat (polymethylmethacrylaat) zijn Acryl, Acrylglas®, PMMA, Plexiglas®, Perspex®, Altuglas®, Casocryl®, Crilux®, Deglas®, Ispaglas®, Lucryl®, Oroglas®, Paraglas®, Resart Glas®, Vedril® en Vitredil®.

SEI Laser levert een groot aantal machines die bijzonder geschikt zijn voor het met laser snijden van acrylaat, met als parade paardje de SEI Mercury laser met lineaire magneetmotoren. Niet voor niets wordt dit model gebruikt bij vrijwel alle grote kunststof verwerkende bedrijven!

Uw materiaal testen?

Klik hier