Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

SEI PACKMASTER 600 CW

De oplossing voor het off-line aanbrengen van microperforaties, laser-scoring (easy opening) en vensters in flexibele verpakkingsfolie tot 600 mm breed.

SEI PACKMASTER 600 CW

De oplossing voor het off-line aanbrengen van microperforaties, laser-scoring (easy opening) en vensters in flexibele verpakkingsfolie tot 600 mm breed.

De SEI PackMaster 600 CW is ontwikkeld voor het aanbrengen van microperforaties, scheurlijnen en vensters in verpakkingsfolie voor flexible packaging met behulp van laser. Dit kan zowel in de looprichting van de folie (Web Direction) als in de dwarsrichting van de folie (CrossWeb).


Door de grote snelheid waarmee de laserstraal kan worden verplaatst, kunnen tijdens het bedrukken of lamineren van verpakkingsfolie perforatielijnen of scheurlijnen worden aangebracht. Door de precieze aansturing van het laservermogen kan exact worden bepaald hoe diep het laserstansen in de folie moet worden aangebracht, zonder aantasting van de barrière eigenschappen. Hierdoor is de SEI PackMaster ook in staat om nauwkeurig bepaalde verzwakkingen in de verpakkingsfolie aan te brengen, zodat stoom kan ontsnappen bij het opwarmen in een magnetron.


Maar ook het aanbrengen van (complexe) vensters in niet-transparante folie, direct voordat er een laminaat wordt aangebracht is perfect mogelijk. Hiermee kunnen mooie in het oog springende vensterverpakkingen worden gemaakt, alsof het product verpakt is in een papieren verpakking met een venster er in. Dus geen stansmessen en de mogelijkheid om snel te wisselen van vorm, met als groot bijkomend voordeel dat gedetailleerde vormen geen enkel probleem zijn.


De SEI PackMaster 600 is een compleet off-line roll-to-roll systeem met een maximale rolbreedte van 600 mm, waarmee zowel crossweb als web direction kan worden gewerkt. Afhankelijk van het ontwerp kan een snelheid worden behaald van 100 meter per minuut in CrossWeb modus.


De SEI PackMaster 600 CW is door SEI Laser ontworpen als hoogwaardig industrieel lasersysteem. Zowel de mechanica, elektronica, de optische delen en de software worden in eigen huis in Italië ontwikkeld en geproduceerd. Door uitsluitend gebruik te maken van de beste laserbronnen in de markt, ontstaat een lasersysteem dat garant staat voor vele jaren intensief gebruik in een productie omgeving.


Meer informatie?

Klik hier

Technische gegevens

Beschikbare modellen PackMaster 600 CW
Werkgebied Tot maximaal 600 mm breed
Vermogen 135 Watt / 2x 135 Watt / 235 Watt / 2x 235 Watt / 500 Watt / 2x 500 Watt
Laserbron CO2 "sealed off" laser met galvo optiek
Optioneel Winder met turret, barcode/QR-code reader