Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

POLYOXYMETHYLEEN (POM)


POLYOXYMETHYLEEN (POM)


POM Acetal

Polyoxymethyleen (POM) is een half kristallijne, thermoplastische kunststof. Het onderscheidt zich door de stevigheid, stabiele maatvoering, hardheid en de bestendigheid tegen chemicaliën. 

Door deze eigenschappen wordt POM vaak gebruikt als vervanging voor metaal voor het maken van bijvoorbeeld machine onderdelen. Na de bewerking op de CO2-laser wordt dit technische kunststof in de machine-, automobiel-, meubel- en elektrotechnische industrie gebruikt. Maar ook voor verpakkingen wordt POM regelmatig toegepast. 

POM laat zich uitstekend bewerken met een laser, zowel om te snijden als te graveren. Hiervoor worden zowel platen als folies gebruikt. Doordat de SEI lasers kunnen worden uitgerust met een hoog laservermogen, kunnen ook dikkere platen uitstekend worden gesneden.

Maar ook voor preegstempels wordt POM veel toegepast. Deze preegstempels worden gebruikt om een reliëf in papier te maken, waarmee een officieel document minder eenvoudig is te kopiëren.

Veel voorkomende merknamen van Polyoxymethyleen (POM) zijn Acetron®, Delrin®, Ertacetal®, Hostaform®, Kematal®, Lucel® en Ultraform®.

SEI Laser levert diverse laser systemen die uitermate geschikt zijn voor het lasersnijden en lasergraveren van POM. 

Uw materiaal testen?

Klik hier