Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

LABELS

Laserstansen van labels, de oplossing voor flexibel afwerken.

LABELS

Laserstansen van labels, de oplossing voor flexibel afwerken.

SEI laser - Labeling

Laserstansen, wat is dat eigenlijk? Welke voordelen biedt dit voor mij?

U ervaart waarschijnlijk ook dat de hoeveelheid orders toeneemt, maar dat de ordergrootte afneemt. Voor het produceren van de labels heeft u daarom waarschijnlijk al de beschikking over een digitale pers. Maar vervolgens wordt het stansen nog op de traditionele manier gedaan met behulp van stansvormen. 

Hierbij kost het wisselen van stansvormen en het instellen van de stansmachine de nodige tijd. Nog los van het feit of de stansvorm aanwezig is of moet worden gemaakt.

Als u dit herkent is laserstansen voor u de juiste oplossing!

Doordat de labels met behulp van 1 tot 4 galvo lasers worden uitgesneden, is de ordergrootte ineens niet meer van belang. 100 labels? Of 10.000? Morgen leveren? Geen probleem!

Direct nadat de labels zijn geprint, kan de rol met labels in de LabelMaster verder worden verwerkt. Omschakelen naar de volgende job is in enkele seconden gerealiseerd zonder insteltijd. Met behulp van een QR-code kan een koppeling met uw workflow software worden gemaakt, waardoor het overschakelen naar de volgende job zelfs volledig automatisch gaat.  

Laserstansen kan worden gebruikt voor kiss-cut, through cut, perforatie lijnen en markeringen. en dat allemaal in dezelfde doorgang. Een kwestie van in het ontwerp aangeven welke handeling moet worden toegepast op de vorm. 

Maar laserstansen is toch veel te langzaam?

Bij (semi) rotatief stansen maakt de vorm niet uit voor de snelheid. Bij laserstansen moet elk contour worden gevolgd door de laser. Dus hoe meer vormen en hoe complexer deze zijn, des te meer tijd nodig is. Dit is op te lossen door het toepassen van meerdere lasers. SEI Laser is de enige die in staat is om 4 lasers te combineren in één systeem. Hiermee kunnen wij een snelheid realiseren tot 100 meter per minuut.

Niet alleen het stansen met laser, maar ook het aanbrengen van een vernislaag met flexodruk, lamineren, slitten en opwikkelen kan in één doorgang worden gedaan. Indien gewenst kan er zelfs een semi-rotatieve stansunit worden geïntegreerd om PVC-houdende materialen ook te kunnen stansen op één machine.  

Dus geen omsteltijd, geen investering in stansmessen, geen opslag van stansmessen en geen wachttijd totd at de stansmessen zijn gemaakt. En optimale flexibiliteit, gecombineerd met de hoogst mogelijke kwaliteit.

Brochure aanvragen?

Klik hier

  • Richard Rensen - Zolemba (Label Collective Group)

    Richard Rensen - Zolemba (Label Collective Group)

    Vanwege de snelheid van leveren is een betrouwbaar en flexibel machinepark van groot belang. 

    Het is dan ook om die reden dat ik heb geïnvesteerd in de SEI Labelmaster met dubbele lasermodule met in totaal 4 lasers. Doordat wij geen stansmessen nodig hebben en geen omsteltijd, kunnen wij bovendien dezelfde dag nog leveren.