Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

METALEN

Lasersnijden en lasermarkeren van metaal

METALEN

Lasersnijden en lasermarkeren van metaal

Mercury Fiber laser - Bladveren

Lasersnijden van metaal is een contactloos proces, waarbij er geen sprake is van verspaning en tools die bot worden. Door de zeer kleine laserstraal kunnen bovendien zeer scherpe binnenhoeken worden verkregen. 

Lasersnijden van metaal kan met een CO2 laser worden gedaan, maar voor dit doel is een fiber laser nog beter geschikt. Een fiber laser is bovendien efficiënter in energieverbruik. Bij beide technieken wordt een assist gas (zuurstof of stikstof) gebruikt, afhankelijk van de toepassing.

Voor het markeren van ijzerhoudende metalen met een laser kan er ook gekozen worden tussen CO2 laser en fiber laser. Bij een CO2 laser is er een speciale thermische pasta nodig en wordt een diepe verkleuring verkregen. Bij een fiber laser is geen pasta nodig, maar is de verkleuring minder diep en minder bestand tegen bijvoorbeeld zout water.

Voor het snijden, markeren en graveren van metalen met laser bieden wij een groot aantal systemen, variërend van X/Y lasersystemen voor het snijden van metaal en galvo lasersystemen voor het markeren van metaal.

Meer weten?

Klik hier