Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

METALEN

Lasersnijden en lasermarkeren van metaal

METALEN

Lasersnijden en lasermarkeren van metaal

Mercury Fiber laser - Bladveren

Lasersnijden van metaal is een contactloos proces, waarbij er geen sprake is van verspaning en tools die bot worden. Door de zeer kleine laserstraal kunnen bovendien zeer scherpe binnenhoeken worden verkregen. 

Lasersnijden van metaal kan met een CO2 laser worden gedaan, maar voor dit doel is een fiber laser nog beter geschikt. Een fiber laser is bovendien efficiënter in energieverbruik. Bij beide technieken wordt een assist gas (zuurstof of stikstof) gebruikt, afhankelijk van de toepassing.

Een fiber lasersnijder is de perfecte machine om metalen snel en nauwkeurig in een bepaald formaat en vorm te snijden. Tijdens het lasersnijden wordt er gebruik gemaakt van een sterk gebundelde en daardoor zeer kleine lichtstraal (een fractie van een millimeter), waardoor er dunne, nauwkeurige snedes in het plaatmateriaal gemaakt kunnen worden. Deze snijtechniek biedt hierdoor het voordeel dat er geen verspaning plaatsvindt en er dus vrijwel geen materiaalverlies is. 

U kunt een fiber lasersnijder inzetten voor het snel snijden en markeren van metalen platen. Tripa Converting Solutions levert geavanceerde lasersnijders in diverse formaten en laservermogens, die naar wens kunnen worden uitgebreid met diverse opties voor uitgebreide functionaliteit. Zo kunnen wij voor iedere toepassing de perfecte lasersnijder leveren.

Voor het markeren van ijzerhoudende metalen met een laser kan er ook gekozen worden tussen CO2 laser en fiber laser. Bij een CO2 laser is er een speciale thermische pasta nodig en wordt een diepe verkleuring verkregen. Bij een fiber laser is geen pasta nodig, en is het contrast meestal minder diep.

Voor het snijden, markeren en graveren van metalen met laser bieden wij een groot aantal fiberlaser systemen, variërend van X/Y lasersystemen voor het snijden van metaal en galvo lasersystemen voor het markeren van metaal.

Brochure aanvragen?

Klik hier