Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

SEI MANTA 600

3-assige fiber pulsed galvo markeerlaser voor metalen en thermoplastics.

SEI MANTA 600

3-assige fiber pulsed galvo markeerlaser voor metalen en thermoplastics.

De SEI Manta 600 is een 3-assige galvo MOPA markeerlaser voor het met laser markeren en graveren van metaal en kunststof met een werkbereik tot 450 x 450 mm. Door de zeer kleine laserspot van 30 micron kunnen zelfs de meest kleine objecten worden voorzien van een serienummer, artikelnummer of andere informatie. Doordat de spot van de laserstraal elektronisch instelbaar is, kunnen logo's en andere vlakken snel worden opgevuld met een grotere laserspot tot 150 micron.


MOPA betekent Master Oscillator Power Amplifier. Een MOPA markeer laser gebruikt een ander aanstuurprincipe als een normale fiber of Nd:YAG laser met meer instelmogelijkheden. Dit biedt onder andere de volgende voordelen:


  • Een MOPA markeer laser verruwt het oppervlak niet zoals een fiberlaser, waardoor het oppervlak eenvoudiger is te reinigen.
  • Reproduceerbare kleuren graveren op RVS inclusief wit en zwart.
  • Zwart laser markeren op aluminium plaatjes.
  • Laser markeren op kunststoffen met groter contrast.


De SEI Manta is laserklasse 1 uitgevoerd en voorzien van een driezijdige automatisch openende deur, waardoor bij het openen het werkvlak vanaf 3 zijden bereikbaar is.


SEI Manta 600

De SEI Manta 600 markeerlaser beschikt over een werkoppervlak van 450 x 450 mm. De maximale hoogte van een object is 200 mm (met lens f-163 en een werkbereik van 110 x 110 mm).


SEI Manta 600T

De SEI Manta 600T markeerlaser beschikt over een werkoppervlak van 1.000 x 450 mm en is voorzien van een tafel met gemotoriseerde X-aandrijving.


De SEI Manta 600 is door SEI Laser ontworpen als hoogwaardig industrieel lasersysteem. Zowel de mechanica, elektronica, de optische delen en de software worden in eigen huis in Italië ontwikkeld en geproduceerd. Door uitsluitend gebruik te maken van de beste laserbronnen in de markt, ontstaat een lasersysteem dat garant staat voor vele jaren intensief gebruik in een productie omgeving.


Meer informatie?

Klik hier

Technische gegevens

Toepassing Markeren | Graveren
Beschikbare modellen SEI Manta 600 | SEI Manta 600T
Werkgebied Tot 450 x 450 mm | Tot 1.000 x 450 mm
Laservermogen 50 Watt | 70 Watt
Laserbron Yb:YAG Fiber MOPA laserbron met 3-assig galvo optiek