Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

HOUT

Lasersnijden en lasermarkeren van hout

HOUT

Lasersnijden en lasermarkeren van hout

Hout 7

De combinatie van laser en hout geeft leven aan snijden, markeren en graveren, door unieke producten te creëren. 

Lasertechnologie verkort de productietijd, vergroot het bereik van aanpassingen en repliceert nauwkeurig het ontwerp in korte tijd. Dankzij de laser kunnen we vandaag unieke aanpassingen realiseren van een vakmanschap dat het resultaat is van de passie en bekwaamheid van de mens. 

Voor de houtmarkt heeft SEI Laser een breed gamma aan lasersystemen ontwikkeld. Groot formaat, medium formaat en klein formaat lasersnijsystemen voor hout, evenals lasersystemen voor het markeren, graveren en structureren van hout. Laserplottersystemen met geïnterpoleerde assen en lasersystemen met galvanometrische scankop: het meest complete gamma lasermachines voor de houtindustrie en de juiste oplossing op basis van het type, de dikte en het formaat van het te bewerken materiaal. 

Lasertechnologie is een innovatieve, revolutionaire en veelzijdige technologie die in staat is om aan elke toepassingsbehoefte te voldoen en wordt gebruikt in tal van industriële gebieden in de houtindustrie: van interieurontwerp tot meubilair, van exterieurontwerp tot tuinmeubilair, van scheepvaart tot wapens, auto-interieur, houtinleg, artistieke en promotionele gadgets, speelgoed, souvenir, luxe verpakkingen, keuken-/huisaccessoires en architecturale modellen. 

Verschillende houtsoorten kunnen worden verwerkt: MDF en HDF, multiplex en spaanplaat, natuurlijk hout, massief hout, kurk, fineer.

De belangrijkste kenmerken van de SEI-lasersystemen voor houtbewerking zijn: 

  • Productiviteit: lasertechnologie garandeert een hoge snelheid bij het snijden en markeren van hout in vergelijking met traditionele methoden; 
  • Flexibiliteit: mogelijkheid om verschillende processen uit te voeren (van snijden tot markeren en graveren van logo's, teksten en afbeeldingen) door eenvoudig een bestand te importeren, zonder freesmachines of traditionele snijders te gebruiken; 
  • Economische efficiëntie en ecosustainability: dankzij het gebruik van lasertechnologie is er geen productieafval tijdens het snijden van hout in tegenstelling tot de freesmachines; het stroomverbruik is ook lager in vergelijking met traditionele snijtechnologieën; 
  • Precisie: lasertechnologie maakt de herhaalbaarheid mogelijk, de constante kwaliteit in de tijd en het graveren van zeer kleine details die geduld en het verstandig gebruik van graveergereedschappen zouden vereisen, evenals veel tijd om ze te maken.


Brochure aanvragen?

Klik hier