Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

ALUMINIUM


ALUMINIUM


SEI Laser - aluminium laser markeren

Aluminium en geanodiseerd aluminium zijn zeer goed te graveren en markeren met een end pumped laser, fiberlaser of Nd:Yag laser. Voor gelakt of geanodiseerd aluminium kan een CO2 laser worden gebruikt om het laagje te verwijderen, waardoor het aluminium zichtbaar wordt.

Met een fiberlaser en CO2 laser kan aluminium juist weer worden gesneden. Door het hoge warmte geleidende vermogen van aluminium en het relatief lage smeltpunt is er wel veel vermogen nodig. Alleen dan kun je snel snijden en de temperatuurinvloed beperkt houden.

Het snijden en markeren van aluminium en geanodiseerd aluminium met laser biedt grote voordelen. Zo kun je permanente markeringen aanbrengen met zeer fijne detaillering, zonder verspaning, zonder tools die bot worden, etc. Ook hoeft het werkstuk niet vast te worden gezet, aangezien het laseren een contactloos proces is.

SEI Laser levert een groot aantal machines die bijzonder geschikt zijn voor het met laser graveren, markeren of snijden van aluminium in diverse afmetingen en met diverse laservermogens.

Uw materiaal testen?

Klik hier