Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

BAMBOE


BAMBOE


SEI Laser - Bamboe laser gesneden

Lasersnijden van bamboe en lasergraveren van bamboe met een CO2 laser biedt mogelijkheden die op geen enkele andere manier haalbaar zijn. Door de kleine diameter van de laserstraal kunnen zelfs de kleinste details worden gesneden, dus met strakke kanten en scherpe hoeken. Hierdoor wordt het lasersnijden en lasergraveren van hout veel toegepast voor gepersonaliseerde objecten als visitekaartjes, telefoonhoesjes, snijplanken, kaasplanken, boekomslagen, etc. Daarnaast wordt bamboe ook veel gebruikt voor meubels, vloeren, interieurtoepassingen, winkeldisplays, frontpanelen, etc

Bamboe is een harde, duurzame houtsoort met een zeer herkenbaar uiterlijk. De eigenschappen van bamboe zijn te vergelijken met hardhout, maar het groeit veel sneller en is vele malen minder milieubelastend. 

Bamboe is een natuurproduct en daardoor niet homogeen. De structuur aan de bovenzijde is veel dichter als aan de onderzijde en is glad afgewerkt. Door bamboe te verlijmen kan aan beide zijden een glad oppervlak worden verkregen. Bamboe is zeer sterk in de nerfrichting, maar minder sterk dwars op de nerfrichting. Bij het ontwerpen van laser gesneden ontwerpen van bamboe moet hier rekening mee worden gehouden. Eventueel kan het ontwerp 90 graden worden geroteerd. Voor extra bescherming kan bamboe worden afgewerkt door het te behandelen met lijnolie of lak.

Bij het snijden en graveren van bamboe met een CO2 laser is sprake van een sublimatieproces waardoor het materiaal verkleurt. De snijranden zijn donkerbruin en geven niet af. Lijngraveren is zeer goed mogelijk en geeft contrastrijke, donkere lijnen. Vlakgraveren geeft een verdiept vlak, waarin de houtstructuur zichtbaar is. Bij vlakgraveren moet er rekening gehouden worden dat de bamboe stroken niet allemaal dezelfde kleur en hardheid hebben. Hierdoor zal de vlakgravure niet overal gelijk zijn voor wat betreft kleur en contrast. Voor teksten werken lijngravures met enkellijns lettertypen daarom meestal het beste.

De SEI laser machines zijn leverbaar in verschillende afmetingen en met keuze uit diverse laservermogens en daardoor de perfecte keuze voor het met laser snijden en graveren van bamboe.

Uw materiaal testen?

Klik hier