Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

POLYPROPYLEEN (PP)


POLYPROPYLEEN (PP)


SEI Laser - Polypropyleen

Polypropyleen, meestal PP genoemd, is een thermoplastisch materiaal en laat zich zeer goed snijden met een laser. Doordat er geen contact is tussen de laserstraal en het PP, kan er zonder spanning worden gewerkt (vooral belangrijk bij technisch textiel) en wordt de hoogst mogelijke nauwkeurigheid behaald. 

Polypropyleen wordt zeer veel toegepast bij de productie van kunststof producten . Dit komt doordat het een veelzijdige kunststof is die over veel goede eigenschappen beschikt. Polypropyleen is zeer goed bestendig tegen chemische inwerking, relatief hard, stijf en sterk, zeker in vergelijking met Polyethyleen (PE).  Verder heeft polypropyleen een hoge kleurvastheid en is het bestand tegen bacteriegroei. Doordat het volledig recyclebaar is, en er bij de recycling geen schadelijke stoffen vrijkomen, is het bovendien een milieuvriendelijke kunststof.

Ook voor technisch textiel, folie, filterelementen en zittingen van meubels en autostoelen wordt polypropyleen veel toegepast.

Veel voorkomend merknamen van polypropyleen zijn: PP, Appryl®, Bicor®, Carlona P®, Finapro®, Hostalen PP®, Luparen®, Moplen®, Noplen®, Propathene®, Saxoleen®, Simona PP®, Kömalite®, Novolen®, Profax®, Inspire®, Technoprene®, Nepol®, Hicor®, Xmod®, Vestolen P®, Topilene®, Eltex P®, Polyfill®, Ontex®, Sequel® en Tatren®.

SEI Laser levert een groot aantal machines die bijzonder geschikt zijn voor het met laser snijden van polypropyleen in diverse afmetingen en met diverse laservermogens.

Uw materiaal testen?

Klik hier