Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

KUNSTSTOF FOLIE


KUNSTSTOF FOLIE


SEI Laser - wijzerplaat lasersnijden

Er zijn vele soorten kunststof film die zich uitstekend laten snijden met een CO2 laser, waaronder PP, PET, PET-G, BOPP, Polycarbonaat, etc.

Doordat het snijden van kunststof folie met laser een contactloos proces is, kunnen ook zeer dunne folies perfect worden gesneden. Dit wordt bijvoorbeeld veel toegepast bij het bewerken van verpakking film, om deze te voorzien van micro-perforatie, laser-scoring (easy-opening) of een venster.

Maar ook zijn bijvoorbeeld polyurethaan films (ook bekend als flex) voor het bedrukken van textiel uitstekend met laser te snijden.

Een ander veel gebruikte toepassing van laser bij kunststof film is het snijden van polyester en polycarbonaat multilayer films en films voor membraan toetsenborden. Niet alleen is de laser hierbij veel sneller als een snijplotter, maar ook preciezer als een ponsmachine. En veel economischer voor kleine oplages tot ca. 1.000 stuks. 

Een uitzondering is PVC folie. Bij het snijden met laser van PVC folie komt het schadelijke, zure waterstofchloride (of HCL) vrij. Voor de veiligheid van de operator en ter bescherming van de laser en de omliggende apparatuur wordt het snijden van PVC met laser dan ook afgeraden.

De SEI laser systemen zijn leverbaar in verschillende afmetingen en met keuze uit diverse laservermogens en daardoor de perfecte keuze voor het met laser snijden van vele soorten kunststof folie.

Uw materiaal testen?

Klik hier