Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

HOUT


HOUT


SEI - Hout - stansmes - laser gesneden

Lasersnijden en lasergraveren van hout met een CO2 laser biedt mogelijkheden die op geen enkele andere manier haalbaar zijn. Door de kleine diameter van de laserstraal kunnen zelfs de kleinste details worden gesneden, dus strakke kanten en scherpe hoeken. Hierdoor wordt het lasersnijden en lasergraveren van hout veel toegepast voor gepersonaliseerde objecten als speelgoud, souvenirs, kunst, geschenken, houten ansichtkaarten, maquettes, kerstversiering, etc.

Voor het met snijden van complexe ontwerpen in fineer is laser de enige juiste oplossing. Alleen hiermee kunnen meerdere lagen fineer perfect worden ingelegd.

Hout is een natuurlijk product, waarbij de homogeniteit, het harsgehalte, de vochtigheid en de dichtheid een rol spelen in de uiteindelijke kwaliteit. Hoe homogener het materiaal, des te beter is het eindresultaat. Bij het snijden van hout met een CO2 laser is sprake van een sublimatieproces waardoor de randen kunnen verkleuren. De mate van verkleuring is afhankelijk van het hars- of oliegehalte van het hout, en de houtsoort. In het algemeen geldt dat hoe lager het vocht-  en harsgehalte is, des te lichter zal de snijkant zijn. Dit effect wordt regelmatig als een voordeel gezien, bijvoorbeeld bij het lasergraveren van het hout, waardoor een beter contrast wordt verkregen. Door de geringe dikte van houtfineer zal bij het snijden met laser de rand niet verkleuren, doordat er zeer snel wordt gesneden.

In principe zijn er heel veel houtsoorten geschikt om te snijden en graveren met laser, waaronder MDF, HDF, multiplex, spaanplaat, hardboard, massief hout, fineer, natuurlijk hout. 

De SEI lasersystemen zijn leverbaar in verschillende afmetingen en met keuze uit diverse laservermogens en daardoor de perfecte keuze voor het met laser snijden van hout.