Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

SEI X-TYPE

Medium formaat CO2 laser systeem voor snijden en markeren tot 1.000 x 700 mm of 1.600 x 1.000 mm. Uitgerust met lineaire magneetmotoren en carbon bruggen voor een ongekende dynamiek.

SEI X-TYPE

Medium formaat CO2 laser systeem voor snijden en markeren tot 1.000 x 700 mm of 1.600 x 1.000 mm. Uitgerust met lineaire magneetmotoren en carbon bruggen voor een ongekende dynamiek.

De SEI X-Type laser is een medium formaat CO2 laser systeem voor snijden en markeren tot 1.000 x 700 mm of 1.600 x 1.000 mm.


Voor het verwerken van films en andere dunne materialen heeft SEI een systeem ontwikkeld met alle voordelen van een plotter, maar dat zich in veel gevallen kan meten aan de snelheden van een galvo systeem. Dat betekent een uiterst kleine spot, haakse snede, groot werkbereik, axiale assist air en camera registratie en bovendien vliegensvlug! 


Deze hoge snelheid wordt bereikt door het gebruik van lineaire magneetmotoren en twee carbon bruggen. Doordat de bruggen zeer licht zijn, wordt een acceleratie tot maar liefst 6G gehaald en een snelheid tot 4.000 mm/sec.! De lineaire magneetmotoren zorgen voor een contactloze aandrijving, waardoor er geen vibraties optreden, zoals bij andere vormen van aandrijving wel het geval kan zijn.

Dit resulteert niet alleen in een zeer hoge snelheid, maar bovendien in een zeer hoge snijkwaliteit. Dit zorgt er voor dat de SEI X-Type laser zeer productief is, met name voor het snijden van materialen tot ca. 4 mm dikte.


De SEI X-Type kan worden uitgerust met diverse opties, waardoor hij nog veelzijdiger inzetbaar is:

  • De optionele dubbele werktafel zorgt ervoor dat het materiaal kan worden gewisseld terwijl de machine aan het snijden of markeren is.  
  • De optionele CCD-camera maakt het zeer eenvoudig om geprint materiaal contour te snijden.
  • Optioneel kan de SEI X-Type worden uitgerust met een laserbron met aangepaste golflengte. Doordat sommige materialen beter reageren op een aangepaste golflengte is hierdoor het snijresultaat  optimaal. 

Net als alle andere SEI lasersystemen is de X-Type door SEI Laser ontworpen als hoogwaardig industrieel lasersysteem. Zowel de mechanica, elektronica, de optische delen en de software worden in eigen huis in Italië ontwikkeld en geproduceerd. Door uitsluitend gebruik te maken van de beste laserbronnen in de markt, ontstaat een lasersysteem dat garant staat voor vele jaren intensief gebruik in een productie omgeving.


Meer informatie?

Klik hier

Technische gegevens

Toepassing Snijden | Markeren | Graveren
Beschikbare modellen SEI X-Type 1007 | SEI X-Type 1610
Werkgebied 1.000 x 750 mm | 1.600 x 1.000 mm
Laservermogen 150 tot 500 Watt
Laserbron CO2 "sealed off" laser
Max. objecthoogte 170 mm (met 1 werktafel) / 40 mm (met 2 werktafels)
Max. acceleratie Vector: 60 m/s² (6G) / Raster 80 m/s² (8G) (X-as)
Max. snijsnelheid 4.000 mm/sec
Opties Diverse lenzen, CCD camera, dubbele werktafel voor snel wisselen van materiaal, transportband voor doorvoer van materiaal