Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

PET EN PET-G


PET EN PET-G


SEI Laser - PET-G

Het snijden van PET (polyethyleentereftalaat) met een CO2-laser biedt niet alleen een flexibele manier van werken, maar vooral een zeer grote precisie en mooi eindresultaat.

PET is een thermoplastische polyester en vormt de basis voor zowel textiel, folie als plaatmateriaal en is zeer goed recycleerbaar. Als folie wordt het veel gebruikt voor verpakkingen van voedingsmiddelen en de bekende PET-flessen. Maar ook fleece truien en keukengerei wordt gemaakt van PET. Doordat het een goede isolator is, wordt het ook veel toegepast als isolator in elektronische systemen.

Een afgeleide van PET is PET-G, waar in de basis glycol aan is toegevoegd. Hierdoor beschikt het over uitstekende brandwerende eigenschappen, is het bestendig tegen vele chemicaliën en nagenoeg onbreekbaar. Bovendien is het sterker als acrylaat en laat het zich uitstekend bedrukken.

De SEI laser systemen bieden perfecte snijresultaten van PET en PET-G met strakke kanten en scherpe hoeken. Doordat er sprake is van een contactloos proces, is er geen slijtage van gereedschappen en hoeft het materiaal niet te worden vastgezet.

Veel gebruikte benamingen voor PET en PET-G zijn PET, PETG, PET-G, Eastar®, Lumex®, Spectar®, Vivak® en Quinn®

SEI laser levert machines in verschillende afmetingen en met keuze uit diverse laservermogens en daardoor de perfecte keuze voor het met laser snijden van PET en PET-G.

Uw materiaal testen?

Klik hier