Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

SEI LABELMASTER

Dé modulaire oplossing voor het laserstansen en afwerken van labels en etiketten.

SEI LABELMASTER

Dé modulaire oplossing voor het laserstansen en afwerken van labels en etiketten.

De SEI LabelMaster is modulair samen te stellen en daardoor de ideale machine voor het "on the fly" digitaal laserstansen van etiketten en labels. Door gebruik te maken van 1 tot 4 galvo lasers kan een snelheid worden bereikt tot meer dan 100 meter per minuut!


Hiermee kunnen kleine tot middelgrote stans opdrachten met een minimale personele bezetting worden uitgevoerd. Niet alleen kan de LabelMaster worden gebruikt ter vervanging van traditioneel stansen, maar is het ook mogelijk om zeer gedetailleerde bewerkingen op de etiketten toe te passen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een oplopende nummering in het label aan te brengen.


Bij (semi-)rotatief stansen is er sprake van weinig flexibiliteit, kosten voor nieuwe stansmessen en opslag van de stansmessen. Ook kost het omstellen tussen de opdrachten al snel 5-10 minuten. Bij laser stansen is er optimale flexibiliteit, zonder kosten voor de stansmessen en opslag hiervan. Het omstellen naar een andere opdracht kan volledig automatisch verlopen, zonder materiaal en tijdverlies.


De modulaire opbouw van de SEI LabelMaster zorgt er voor dat de machine helemaal kan worden afgestemd op de toepassing. Naast de basisconfiguratie die bestaat uit een unwinder met webguide, lasercabinet met 1 of 2 lasers, scrapper en winder kan de LabelMaster worden uitgebreid met de volgende modules:

 • Tweede Lasercabinet met 3e en 4e laser
 • Finishing module met: flexo UV, zowel rotatief als semi-rotatief, lamineer optie met of zonder liner, UV-lamp
 • Pneumatische (back-) slitting unit, handmatig instelbaar
 • Volautomatische (back-) slitting unit
 • Backscore unit, voor een breuklijn in de backing of het trimmen van de randen
 • Sheeter, om vellen in plaats van rollen te kunnen produceren
 • Turret op de winder module
 • Label shifter, om de labels op een andere positie op de liner te plaatsen
 • Hotstamp, voor het aanbrengen van metallic film
 • Stickermodule voor het het geautomatiseerd produceren van stickers (compleet contourgesneden)
 • Conveyor Belt voor het door en door uitsnijden van label met liner

Doordat het hart van de LabelMaster gevormd wordt door de eigen lasertechniek, wordt een ongeëvenaarde kwaliteit bereikt. Door het gebruik van een 4-assige galvo techniek wordt op elk deel van het werkbereik een zo klein mogelijke spot verkregen voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Dus geen bruine randen, maar een perfecte afwerking!


Net als alle andere SEI lasersystemen is de SEI LabelMaster door SEI Laser ontworpen als hoogwaardig industrieel lasersysteem. Zowel de mechanica, elektronica, de optische delen en de software worden in eigen huis in Italië ontwikkeld en geproduceerd. Door uitsluitend gebruik te maken van de beste laserbronnen in de markt, ontstaat een lasersysteem dat garant staat voor vele jaren intensief gebruik in een productie omgeving.


Meer informatie?

Klik hier

Technische gegevens

Beschikbare modellen LabelMaster LM612
Rolbreedte Max. 350 mm, optioneel 600 mm
Werkbreedte Max. 330 mm
Aantal lasers 1 - 4 stuks
Vermogen 150 Watt / 250 Watt / 500 Watt
Laserbron CO2 "sealed off" laser met galvo optiek
Optioneel Flexo UV, lamineren met of zonder liner, sheeter, winder met turret, cold foil, barcode/QR-code reader
 • Robbert Vugts - Vila Etiketten (Optimum Groep)

  Robbert Vugts - Vila Etiketten (Optimum Groep)

  Wij keken al 15 jaar op beurzen naar digitale afwerking. Maar steeds bleek dit of te langzaam of de kwaliteit niet goed genoeg. Tot wij via Tripa Converting Solutions bij de SEI LabelMaster terecht kwamen. Deze machine biedt de kwaliteit en snelheid die wij zochten.