Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

POLYCARBONAAT


POLYCARBONAAT


SEI Laser - Polycarbonaat

Polycarbonaat is een thermoplastisch kunststof dat zich laat snijden met een CO2 laser. Bij diktes groter dan ca. 1-2 mm zullen de snijranden bruin worden. Bij dunne polycarbonaat folies is deze beperking niet aanwezig.

Polycarbonaat wordt meestal geleverd in geëxtrudeerde platen, aan beide zijden voorzien van een beschermfolie. Polycarbonaat heeft een hoge warmtebestendigheid, is zeer slagvast (250x sterker dan glas), heeft uitstekende brandvertragende eigenschappen en is aan beide zijden UV-bestendig. Het is de enige glasheldere kunststof die bij lage temperaturen (-30°C) zijn eigenschappen blijft behouden. 

Polycarbonaat plaatmateriaal is licht van gewicht en wordt dan ook veel toegepast voor bootramen, voertuigbeglazing, veiligheidsbeglazing in scholen, sporthallen, psychiatrische inrichtingen, lichtstraat beglazing en inbraak vertragende / kogelwerende / anti-vandalisme beglazing en windschermen.  Polycarbonaat folie wordt veel gebruikt als frontfolie voor aanraakschermen en als frontpaneel voor machines.

Veel voorkomend merknamen van polycarbonaat zijn PC, Lexan®, Latilon®, Durolon®, Anjalon®, Anjacom®, Anjaflam®, Axxis®, Decarglass®, Xantar®,Makrofol® en Makrolon® 

SEI laser levert machines in verschillende afmetingen en met keuze uit diverse laservermogens en zijn daardoor de perfecte keuze voor het met laser snijden van polycarbonaat. Let er op dat bij diktes van meer dan ca. 1-2 mm de snijranden bruin worden.

Uw materiaal testen?

Klik hier