Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button

LED LICHTPANELEN

Laser is de ideale tool voor het maken van ultradunne LED lichtpanelen.

LED LICHTPANELEN

Laser is de ideale tool voor het maken van ultradunne LED lichtpanelen.

SEI Laser -  LED panelen laser

Voor het maken van lichtbakken of Light Guide Panels (LGP) kunnen onze laser systemen perfect worden ingezet.

Door het aanbrengen van kleine markeringen in gegoten acrylaat treedt het licht dat vanaf de kopse kant in het acrylaat wordt gestuurd naar buiten. Ondanks de afnemende lichtsterkte naarmate de afstand tot de LED's groter is en de specifieke stralingshoek van de gebruikte LED-strip, moet de licht uittrede wel gelijk zijn over het gehele oppervlak

Hiervoor is door SEI de speciale Icaro BLU (Back Light Unit) software ontwikkeld. Deze software zorgt ervoor dat na een nulmeting de tussenafstand en de grootte van de markeringen wordt aangepast om een optimale, egale licht uittreding te verkrijgen. 

Voor het maken van de LED lichtpanelen zijn zowel X/Y systemen, als speciaal ontwikkelde Galvo systemen leverbaar, waarbij LED panelen tot 2 x 3 meter kunnen worden gemaakt.

Deze lichtpanelen zijn voor vele doeleinden geschikt, van ultradunne lichtbak voor reclamedoeleinden tot verlichtingselementen voor systeemplafonds. En wat te denken van verlichte elementen in display systemen en meubilair? Door het volledig digitale proces, kan het te verlichten vlak eenvoudig worden aangepast, waardoor het deels uitlichten van een plaat verrassende effecten geeft. 

Naast een zeer kleine inbouwdiepte en een hoge lichtopbrengst zijn de LED-panelen ook nog eens energiezuinig.

Voor het snijden en markeren van lichtbak panelen met laser bieden wij een aantal specifieke machines, variërend van X/Y lasersystemen voor het markeren en snijden tot galvo lasersystemen om zeer snel lichtpanelen te kunnen markeren.

Brochure aanvragen?

Klik hier