Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button
Indutech - Industrieel textiel
  • 18 mei 2021

InduTech - industrieel textiel

INDUTECH (Industrieel Textiel) is het toepassingsgebied van technisch textiel dat wordt gebruikt voor chemische en elektrische toepassingen en textiel dat verband houdt met machinebouw, met inbegrip van filtratie.


In dit artikel focussen wij ons op filtratie.ย Filtratie is een mechanische of fysische bewerking is, die wordt gebruikt voor het scheiden van vaste stoffen uit vloeistoffen (vloeistoffen of gassen) door een medium tussen te plaatsen waar alleen de vloeistof doorheen kan.ย 

Te grote vaste deeltjes in de vloeistof worden tegengehouden, maar de scheiding is niet volledig; vaste deeltjes zullen met een deel van de vloeistof verontreinigd zijn en het filtraat zal fijne deeltjes bevatten (afhankelijk van de poriegrootte en de filterdikte).


Filtratie wordt gebruikt om deeltjes en vloeistof in een suspensie te scheiden, waarbij de vloeistof een vloeistof, een gas of een superkritische vloeistof kan zijn. Afhankelijk van de toepassing kan รฉรฉn van beide componenten of beide worden geรฏsoleerd.


Filtratie is belangrijk en wordt op grote schaal gebruikt als een van de unit operations van de chemische technologie. Zij kan tegelijkertijd worden gecombineerd met andere bewerkingen om de toevoerstroom te verwerken, zoals in een biofilter, een combinatie van filter en biologische afbraak.


Elk filterweefsel is bestemd voor een specifiek gebruik in een specifiek klimaat onder specifieke omstandigheden voor een optimaal rendement en een verhoogde efficiรซntie. In de komende decennia zal filterweefsel een zeer kritische rol spelen in ons dagelijks leven; er is niet รฉรฉn type weefsel dat voor alle toepassingen wordt gebruikt. Het gebruik van de filterweefsels varieert naargelang van het eindgebruik.


De mogelijkheid om de afmetingen en de vorm van het technische textiel dat voor filtratie wordt gebruikt digitaal aan te passen aan de toepassing, wordt van strategisch belang.


Alleen de lasertechnologie van SEI kan dit garanderen, inclusief een hoogwaardige verwerking!


Ontdek de speciale lasersystemen die geoptimaliseerd zijn voor het lasersnijden van industrieel textiel

Eerdere nieuwsitems