Youtube-button Linkedin button Facebook icon Contact-button
Pyrasied - Laserafdeling met twee SEI Mercury lasers
  • 15 april 2020

Nieuwe SEI Mercury laser voor Pyrasied

PyraSied Xtreme Acrylic is een groothandel, bewerker en ontwikkelaar van (gerecycled) acrylaat en milieuvriendelijke design kunststoffen. Ze onderscheiden zich door niet standaard te zijn. Alle professionals die hun materiaal willen toepassen in hun idee of product kunnen bij Pyrasied terecht. 


Zelfs op maat, omdat ze vinden dat acrylaat in z’n grootste diversiteit toegankelijk moet zijn. PyraSied heeft meer dan 35 jaar ervaring in het professioneel bewerken van acrylaat en andere kunststoffen. Ze beschikken over een modern machinepark waarin verschillende machinale bewerkingen en handbewerkingen samenkomen.


Pyrasied - Laserafdeling - Mercury detail2


Met de bouw van een 4e bedrijfshal die in 2019 is opgeleverd voegde Pyrasied maar liefst 2.000 m2 toe en beschikken ze over een totaal oppervlak van 5.000 m2 voor voorraden, kantoren en machinepark.


Omdat Pyrasied het belangrijk vindt om altijd de nieuwste én beste bewerkingstechnieken aan te kunnen bieden aan hun klanten hebben ze het geavanceerde machinepark onlangs uitgebreid met meerdere nieuwe machines. 


Vanwege de groei was ook uitbreiding van de lasercapaciteit wenselijk. Door de goede ervaringen met de eerste Mercury laser, waarmee al jaren naar tevredenheid wordt gewerkt door de laserkwaliteit, de betrouwbaarheid en de goede service was de keuze voor een tweede Mercury laser snel gemaakt. 


Met een dubbele wisseltafel met elk een werkbereik van 2x3 meter kan het materiaal zonder voorbewerking (zagen) direct op de laser worden bewerkt. Het laservermogen van 500 Watt zorgt er voor dat ook grotere series snel kunnen worden geproduceerd. Door gebruik te maken van slimme nesting software kunnen de verschillende opdrachten zeer efficiënt op het materiaal worden ingedeeld.   

Inmiddels staan beide Mercury lasers in de nieuwe hal naar volle tevredenheid te produceren! 


Benieuwd wat Pyrasied Extreme Acrylic voor u kan betekenen? Klik hier om naar de website te gaan!


Meer weten over de SEI Mercury laser? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op.

Eerdere nieuwsitems